iSee Makelaars

Neem contact op

Het aankopen van een huis is geen kleinigheid. Allerlei zaken dienen scherp in het oog gehouden te worden. Daarnaast is de aankoop van een nieuwe woning een tijdrovende en emotionele aangelegenheid waarbij al snel overhaaste en ondoordachte beslissingen worden genomen. Het inschakelen van een deskundige kan u echter veel geld en tijd besparen en voorkomt dat er verkeerde beslissingen worden genomen. Een aankoopmakelaar kan u begeleiden gedurende dit aankoopproces en doet dit op een gedegen en professionele manier.

Taken makelaar
Onderhandelen over de aankoopprijs is een van de belangrijkste taken van een aankoopmakelaar. Als de onderhandelingen slagen bespaart u immers veel geld. Toch kan een aankoopmakelaar veel meer voor u doen dan alleen het uitvoeren van de onderhandelingen. Hieronder vindt u ons stappenplan. Wij fungeren bij de aankoop van uw woning als ervaren procesbegeleider.


Stap 1:
Na een kennismaking en korte samenvatting van onze werkwijze beginnen wij met het opstellen van een profiel waarin we uw wensen en eisen bespreken om een zo goed mogelijk zoekprofiel op te kunnen stellen. Wij nemen daar graag de tijd voor zodat we goed in kaart kunnen brengen wat uw wensen zijn.

Stap 2:
Hierna gaan we voor u aan de slag om voor u interessante woningen te zoeken. Wij maken een goede selectie in het ondoorzichtige woningaanbod in de regio Haaglanden.

Stap 3:
Op basis van deze voorselectie bezichtigen wij de woningen die voldoen aan uw criteria. Wij beoordelen de woning, wijzen u op belangrijke voor- en nadelen van de woning en eventuele (on)mogelijkheden over bijvoorbeeld uitbouw.

Stap 4:
Als u de ideale woning hebt gevonden beoordelen wij de bouwkundige staat, courantheid, ligging (bij appartementen: de status van de VVE) en bestemming. Alle bijzonderheden van het huis worden in kaart gebracht en toegelicht. Dit resulteert uiteindelijk in een getaxeerde waarde die de basis vormt voor de onderhandelingen.

Stap 5:

In de meeste gevallen is het zeer raadzaam om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Wij adviseren u hierin en werken met een netwerk van professionals die o.a. voor u een bouwkundig rapport kunnen opstellen.

Stap 6:
Wij onderhandelen ongebonden en professioneel met de verkopende partij, uiteraard in overleg met u. Wij zorgen voor een optimaal resultaat voor u als koper, waarbij we ook streven naar zo gunstig mogelijk voorwaarden voor u. Zonder aankoopmakelaar kunt u gemakkelijk slachtoffer worden van de verkopende partij en daardoor veel meer betalen dan eigenlijk nodig is. Een aankoopmakelaar kan u hiervoor behoeden.

Stap 7:

Wij controleren de koopakte nauwgezet op eventuele onjuistheden en bijzondere clausules. Wij regelen alle juridische zaken voor u. Tevens worden alle van belang zijnde stukken gecontroleerd en zo nodig met u besproken.

Stap 8:

Hierna wordt de notariƫle akte voor u opgesteld. Wij controleren deze om na te gaan of alle gemaakte afspraken duidelijk zijn weergegeven en of u niet onevenredig wordt benadeeld.

Stap 9:
Op de dag van de overdracht zijn wij bij de laatste inspectie van de woning. Wanneer er zaken niet conform afspraak zijn lossen we dit met de verkopende partij op. Vervolgens gaan we samen naar de notaris om de overdracht af te ronden en u officieel eigenaar te maken van uw nieuwe droomhuis.

Dienstverlening losse onderdelen
U kunt ook bij losse onderdelen van onze dienstverlening gebruik maken. Bijvoorbeeld als u zelf al een woning op het oog hebt en de makelaar alleen wilt inschakelen om voor u te onderhandelen.


Aanvragen aankoopmakelaar
U kunt vrijblijvend contact opnemen met een aankoopmakelaar door het contactformulier in te vullen. Onze aankoopmakelaar neemt dan contact met u op om een afspraak te maken of uw vragen te beantwoorden.